Εύκολες συνταγές

Ψήνεται γρήγορα, σηκώνεται και σηκώνεται! 🥧🍒 Μαλακά μάφιν κεράσι 🍒

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να αφεθείτε στον απολαυστικό κόσμο του ψησίματος με αυτά τα “Quickly Bakes, Rises And Rises! 🥧🍒 Soft Cherry Muffins 🍒”. Αυτά τα muffins είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός αφράτης υφής και εκρήξεων ζουμερού κερασιού, που τα κάνει μια ακαταμάχητη απόλαυση για κάθε περίσταση. Με γρήγορο χρόνο ψησίματος και απλή διαδικασία προετοιμασίας, θα απολαύσετε αυτά τα απολαυστικά μάφιν σε ελάχιστο χρόνο.

Συστατικά

Προετοιμάστε τα υλικά σας συγκεντρώνοντας τα εξής:

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά
Προσθήκες

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα στη μέση)

1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 μεγάλο αυγό

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτά τα μαλακά μάφιν κερασιού, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Ετοιμάστε δύο μεγάλα μπολ ανάμειξης για να διαχωρίσετε τα στεγνά και τα υγρά συστατικά για εύκολη ανάμειξη.
  • Χτυπήστε ελαφρά: Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα ή πιρούνι για να συνδυάσετε καλά τα υγρά συστατικά μέχρι να γίνουν λεία και να ενσωματωθούν καλά.
  • Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι το κλειδί για την επιτυχία του ψησίματος, επομένως φροντίστε να έχετε έτοιμα τα μεζούρα και τα κουτάλια.
  • Φόρμα για μάφιν: Λιπάνετε μια τυπική φόρμα για μάφιν 12 φλιτζανιών ή στρώστε την με επένδυση για cupcakes για να μην κολλήσει.
  • Μεσούλια ή κουτάλι παγωτού: Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα ή κουτάλι παγωτού για να κατανείμετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε κάθε φλιτζάνι για μάφιν.
  • Φούρνος: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) για να εξασφαλίσετε τη σωστή θερμοκρασία ψησίματος.
  • Σχάρα ψύξης: Μόλις τα μάφιν σας ψηθούν σε χρυσαφί τελειότητα, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Προετοιμασία

Προετοιμασία ξηρών συστατικών:

1. Στον πρώτο κάδο του μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
2. Χτυπήστε απαλά τα ξηρά υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε το μπολ στην άκρη.

Προετοιμασία υγρών συστατικών:

1. Στο δεύτερο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
2. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και όλα τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως.

Συναρμολόγηση κουρκούτι για μάφιν:

1. Δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο του ξηρού μείγματος υλικών.
2. Ρίξτε σταδιακά το υγρό μείγμα των υλικών στο πηγάδι ενώ ανακατεύετε απαλά τα πάντα μαζί.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσέχοντας να μην αναμειχθούν υπερβολικά, γιατί μπορεί να προκύψουν πυκνά μάφιν.
4. Διπλώστε τα φρέσκα κεράσια, μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το κουρκούτι.

Ψήσιμο:

1. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού ή κουτάλι, γεμίστε κάθε φλιτζάνι για μάφιν στη φόρμα με το έτοιμο κουρκούτι, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 2/3.
2. Τοποθετήστε τη φόρμα για μάφιν στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν.
3. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα muffins από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα ψύξης. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα Soft Cherry Muffins είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση και την προετοιμασία της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος διαρκεί επιπλέον 18-20 λεπτά. Σε μόλις 35 λεπτά περίπου, θα έχετε φρεσκοψημένα, αφράτα μάφιν κεράσι έτοιμα για να τα απολαύσετε.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Διπλώστε απαλά τα κεράσια στο τέλος για να αποφύγετε να τα συνθλίψετε και για να διασφαλίσετε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο το κουρκούτι- Για επιπλέον υγρασία, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο κουρκούτι.
  • Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι γιατί μπορεί να προκύψουν πυκνά μάφιν. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν για τρυφερά και αφράτα αποτελέσματα.
  • Αν προτιμάτε μια πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Μπορείτε ελεύθερα να προσαρμόσετε αυτά τα μάφιν προσθέτοντας άλλα μείγματα, όπως τσιπς σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα.
  • Για να ελέγξετε αν τα μάφιν έχουν ψηθεί πλήρως, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα, έχουν γίνει. Αν υπάρχει βρεγμένο κουρκούτι στην οδοντογλυφίδα, συνεχίστε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για περίπου 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης. Αυτό τους βοηθά να πήξουν και δεν κολλάνε στο τενεκέ.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
190

Συνολικό λίπος
9g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
220 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
25 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
11g

Πρωτεΐνη
3g

Λάβετε υπόψη ότι οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα μαλακά μάφιν κεράσι μπορούν να σερβιριστούν ως απολαυστικό πρωινό, απογευματινό σνακ ή γλυκό επιδόρπιο. Είναι νόστιμα όταν τα απολαμβάνουμε μόνα τους, αλλά μπορούν να συνοδεύονται από:

  • Μια κούκλα σαντιγί ή λίγο λιωμένη σοκολάτα για περισσότερη απόλαυση.
  • Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη από πάνω για μια κομψή πινελιά.
  • Σερβίρετε μαζί με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή τσάι για να συμπληρώσετε τις γεύσεις.

Μπορείτε ελεύθερα να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίασή σας, τακτοποιώντας τα μάφιν σε μια όμορφη πιατέλα ή σερβίροντάς τα ξεχωριστά σε διακοσμητικές χάρτινες επενδύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε αυτά τα Soft Cherry Muffins φρέσκα και υγρά, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Πριν τα σερβίρετε, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε τα απαλά στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα Soft Cherry Muffins προσφέρουν όχι μόνο απολαυστικές γεύσεις αλλά και ορισμένα οφέλη για την υγεία. Τα κεράσια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και προάγουν τον καλύτερο ύπνο. Η χρήση της κρέμας γάλακτος προσθέτει κρεμώδη υφή ενώ παράλληλα παρέχει βιταμίνες και προβιοτικά. Επιπλέον, τα αυγά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή συμβάλλουν σε πρωτεΐνες και βασικά θρεπτικά συστατικά στα μάφιν.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσαν αυτά τα μαλακά μάφιν κεράσι, ίσως σας αρέσουν επίσης:

  • Μάφινς με λεμόνι βατόμουρου: Πλούσιοι με άρωμα λεμονιού και ζουμερά βατόμουρα, αυτά τα μάφιν προσφέρουν μια αναζωογονητική πινελιά.
  • Μάφιν με κανέλα μήλου: Ζεστά και ανακουφιστικά, αυτά τα μάφιν είναι γεμάτα με τρυφερά κομμάτια μήλου και αρωματική κανέλα.
  • Μάφιν με μπανάνα με ξηρούς καρπούς: Ένα κλασικό αγαπημένο, αυτά τα μάφιν συνδυάζουν ώριμες μπανάνες και τραγανούς ξηρούς καρπούς για μια χορταστική απόλαυση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους αρτοποιούς και μάγειρες, γνωστούς για τις απολαυστικές δημιουργίες τους. Σημαντικές πηγές περιλαμβάνουν τη Nigella Lawson, την Ina Garten και την Joy Wilson (γνωστή και ως Joy the Baker). Αυτά τα ταλαντούχα άτομα έχουν μοιραστεί την τεχνογνωσία και το πάθος τους για το ψήσιμο, εμπνέοντας αμέτρητους οικιακούς μάγειρες να εξερευνήσουν τον κόσμο των γαστρονομικών απολαύσεων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button