Εύκολες συνταγές

Η καλύτερη συνταγή για κέικ σπανάκι 💚 Μην ψάχνετε άλλο 👌🏻😋

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια απολαυστική και μοναδική απόλαυση με αυτή την απίστευτη συνταγή για κέικ σπανάκι! Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε καθώς ανακαλύπτετε πώς το σπανάκι μπορεί να μετατραπεί σε ένα υγρό και γευστικό κέικ που θα σας αφήσει να λαχταρήσετε περισσότερο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να ενσωματώσουν περισσότερα χόρτα στη διατροφή τους ικανοποιώντας παράλληλα τα γλυκά τους. Ο συνδυασμός φρέσκου σπανακιού, αρωματικών μπαχαρικών και μια πινελιά γλυκύτητας δημιουργεί έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που θα συναρπάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

3 φλιτζάνια
Φρέσκο ​​σπανάκι

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

4
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλάκια του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικό κέικ σπανάκι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε διάφορα μεγέθη για να προετοιμάσετε διαφορετικά συστατικά της συνταγής.
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων: Για να κάνετε πουρέ το φρέσκο ​​σπανάκι σε μια λεία υφή.
  • Χτυπήστε ελαφρά: Απαραίτητο για τον επιμελή συνδυασμό των ξηρών συστατικών.
  • Ηλεκτρικό μίξερ: Θα χρειαστείτε αυτό για να χτυπήσετε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφρύ και αφράτο.
  • Σπάτουλα: Ιδανική για να διπλώνετε απαλά τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα.
  • Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
  • Τηγάνι ψησίματος: Επιλέξτε ένα κατάλληλο μέγεθος, όπως ένα στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί, με βάση την προτίμησή σας.
  • Φούρνος: Προθερμάνετε τον στην απαιτούμενη θερμοκρασία πριν ψήσετε το αριστούργημά σας.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε το ταψί σας. Αφήστε το στην άκρη.
2. Ξεπλύνετε τα φύλλα φρέσκου σπανακιού κάτω από κρύο νερό για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και απαλλαγμένα από βρωμιά ή υπολείμματα.
3. Σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων, πολτοποιήστε το φρέσκο ​​σπανάκι μέχρι να γίνει μια λεία υφή, που μοιάζει με πράσινο υγρό χρυσό! 😋
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
6. Προσθέστε σταδιακά το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας στα αυγά ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα.
7. Ρίξτε σιγά σιγά το πολτοποιημένο σπανάκι στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά. Θαυμάστε το όμορφο πράσινο χρώμα που αναδύεται!
8. Τώρα, ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τα ξηρά συστατικά. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. θέλουμε μια τρυφερή τούρτα!
9. Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί με λαδόκολλα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
10. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο. Το απολαυστικό άρωμα θα γεμίσει την κουζίνα σας αφήνοντάς σας ανυπόμονα για το τελικό αποτέλεσμα!
11. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά.
12. Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Αντισταθείτε στον πειρασμό να βουτήξετε αμέσως. οι γεύσεις αναπτύσσονται περαιτέρω καθώς κρυώνει.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του λαχταριστού κέικ σπανάκι θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος. Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό του σπανακιού, την ανάμειξή του σε ένα λείο πουρέ και την ανάμειξη του κουρκού μέχρι να ενωθεί καλά. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40-45 λεπτά, αλλά θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τον επιπλέον χρόνο ψύξης πριν το σερβίρετε. Η υπομονή θα ανταμειφθεί!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει αυγά, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, μη φοβάστε! Υπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές κέικ για vegan διαθέσιμες που χρησιμοποιούν φυτικά υποκατάστατα για τα αυγά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε μια συνταγή για vegan κέικ σπανάκι που να ευθυγραμμίζεται με τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά τα φύλλα φρέσκου σπανακιού για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες ή ακαθαρσίες πριν τα ανακατέψετε.
– Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων για να κάνετε πουρέ το σπανάκι, εξασφαλίζοντας μια λεία υφή χωρίς φυλλώδη κομμάτια.
– Όταν συνδυάζετε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά, να είστε απαλοί και να αποφεύγετε την υπερβολική ανάμειξη για να επιτύχετε μια τρυφερή υφή κέικ.
– Λαδώνουμε γενναιόδωρα το ταψί για να μην κολλήσει το κέικ στο ταψί μετά το ψήσιμο.
– Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο, βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα υγρά ψίχουλα, το κέικ είναι έτοιμο.
– Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Αυτό θα βελτιώσει τις γεύσεις και θα διευκολύνει τον τεμαχισμό.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
300

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
55 mg

Νάτριο
250 mg

Υδατάνθρακες
36g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
20 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του κέικ σπανακιού σας, μπορείτε να πασπαλίσετε το επάνω μέρος με ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσετε με βρώσιμα λουλούδια. Σερβίρετε κάθε φέτα σε ένα όμορφο πιάτο γλυκού μαζί με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Τα κρεμώδη και ελαφρώς γλυκά συνοδευτικά συμπληρώνουν τέλεια τις γήινες γεύσεις του κέικ. Για πρόσθετη υφή, μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε λίγο φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα από πάνω. Συνδυάστε αυτήν την απολαυστική απόλαυση με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ για μια απογευματινή απόλαυση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε το κέικ ως μια ευέλικτη επιλογή πρωινού, σερβίροντάς το με μια πλευρά από ελληνικό γιαούρτι και φρέσκα μούρα. Η νοστιμιά του γιαουρτιού και η έκρηξη της φρουτώδης γλυκύτητας από τα μούρα δημιουργούν ένα ισορροπημένο και θρεπτικό πρωινό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υγρασία του κέικ σπανακιού σας, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα ή το κέικ έχει γέμιση με βάση την κρέμα, συνιστάται να το βάλετε στο ψυγείο για να μην αλλοιωθεί. Απλώς τοποθετήστε το στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες, φροντίζοντας να είναι καλυμμένο ή αποθηκευμένο σε σφραγισμένο δοχείο.

Για μακροχρόνια αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε το κέικ σπανάκι. Τυλίξτε τις μεμονωμένες φέτες σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τις σε ένα δοχείο που ασφαλίζει στην κατάψυξη ή σε σακούλα με φερμουάρ. Διατηρείται καλά στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να το απολαύσετε, ξεπαγώστε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετε το απαλά στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτό το κέικ σπανάκι προσφέρει έναν υπέροχο τρόπο να εντάξετε το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σπανάκι στη διατροφή σας. Το σπανάκι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και K, καθώς και σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Αυτά τα φυλλώδη χόρτα συμβάλλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στη διατήρηση γερών οστών, υποστηρίζουν την πέψη και παρέχουν απαραίτητα αντιοξειδωτικά.

Το κέικ περιέχει επίσης άλλα ευεργετικά συστατικά όπως τα αυγά, τα οποία είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και βασικών αμινοξέων. Επιπλέον, τα μπαχαρικά κανέλας και μοσχοκάρυδου που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων και της πιθανής ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το μοναδικό spin on cake, μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε άλλα επιδόρπια με βάση τα λαχανικά, όπως το κέικ καρότου ή το ψωμί από κολοκυθάκια. Αυτές οι συνταγές δείχνουν πώς τα λαχανικά μπορούν να μετατραπούν σε νόστιμες λιχουδιές προσθέτοντας επιπλέον θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε αυτές τις επιλογές και να απολαύσετε την υγιεινή καλοσύνη που προσφέρουν.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η εκπληκτική συνταγή για κέικ σπανάκι αντλεί έμπνευση από μερικούς από τους διάσημους σεφ και λάτρεις της μαγειρικής στον κόσμο, όπως οι Nigella Lawson, Yotam Ottolenghi και Jamie Oliver. Το πάθος τους για τη δημιουργία καινοτόμων και γευστικών πιάτων έχει επηρεάσει αμέτρητους οικιακούς μάγειρες και έχει εμπνεύσει δημιουργίες όπως αυτή. Εμπλουτίζοντας το κέικ με σπανάκι, αποτίουμε φόρο τιμής στην αφοσίωσή τους στην εξερεύνηση νέων γαστρονομικών ορίων και στην προβολή της ευελιξίας των συστατικών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button